Over ons

WIE ZIJN WE?

Natuurgroep De Gemzen werd opgericht op 22 november 1979 door enkele natuurminnende jonge mannen waarbij avontuur in België voorop stond. Denk maar aan extreme wandeltochten, wildkamperen en genieten van kampvuur & gezelschap.

Intussen bestaat onze vereniging al bijna 45 jaar! En daar zijn we terecht fier op.

Eigenlijk is er niet veel veranderd, zo maken we nog steeds talloze dagwandelingen en organiseren we tentenkampen. De streek van Chimay en Couvin is samen met de Hoge Venen, de Semois en de Ourthevallei de tweede heimat van De Gemzen.

Onze vereniging telt een kleine 80-tal gezinnen als lid, waaronder een 30 à 40-tal mensen die regelmatig naar de activiteiten komen. We gaan niet alleen wandelen, maar ook fietsen. We maken soms ook eens een culturele uitstap of komen gewoon gezellig samen op een lokaalavond.


Bij alle activiteiten staat de kameraadschap en de natuurbeleving voorop, met af en toe tijd voor de nodige spijs en drank. Zo genieten we ten volle van natuur én gezelschap.


Natuurgroep De Gemzen maakt deel uit van de Milieuraad Lede en van de Cultuurraad Lede en is bijgevolg erkend door de gemeente Lede.

GEMZENBOS 2X

Ook onderhouden we 2 bosjes:

BOS REYMEERS


Het eerste gebied vind je aan de Impse Dam, niet ver van de scoutslokalen. Dit bosje is eigendom van De Gemzen sinds 1996.


VRIJERSBOSJE


Het tweede bosje vind je in Wanzele langsheen de Molenbeek en is te bereiken via de Kloosterstraat. Dit bosje, ook bekend als het vrijersbosje, is eigendom van het OCMW van Lede, maar wordt onderhouden door De Gemzen.


ONS LOGO

De filosofie erachter:

Een gems straalt behendigheid, uithouding, schoonheid en sierlijkheid uit.
Het dier handhaaft zich op de steile flanken en smalle paden van het leven. Bovendien schuwt het de drukte, is attent en zoekt in een kleine roedel de rust van de natuur op.