Activiteiten

EEN OVERZICHT

VAN ONZE

ACTIVITEITEN


Er worden tal van ontspanningsmogelijkheden aangeboden om samen tenvolle te genieten van de natuur én het gezelschap.

DAGWANDELINGEN

Wij organiseren wandeltochten die zich uitstrekken over gans België. Dit door zo veel mogelijk op zoek te gaan naar paadjes die niet bewegwijzerd zijn. Zo ontdek je steeds een nieuw gebied of bos, als gids én als deelnemer. We maken als het ware een nieuwe tocht dmv ervaring, stafkaarten en meetlat.

De afstand bedraagt 16 à 22 km, wanneer het kan voorzien we een afkorting en/of een verlenging. Variatie troef dus!

EXTREME WANDELINGEN

Ook stippelen we tochten uit die op een bepaald aspect iets extreems hebben. Dit kan de afstand zijn, het aantal hoogtemeters, het wandeltempo… Zo kan iedereen kiezen wat best past bij zijn behoefte aan natuurbeleving. Deze avonturen situeren zich meestal in de Ardennen. De bedoeling van deze extreme activiteiten is om samen een grens te verleggen. Samen uit, samen thuis!

LOKAALAVOND

Ongeveer 4 maal per jaar zetten we onze deur van het lokaal open. Dan maken we het binnen gezellig en zorgen onze leden voor een warme sfeer in het lokaal. 
Bij goed weer maken we er een bosavond van

onder de blote sterrenhemel.

BOSWERKDAG

Jaarlijks onderhouden we onze 2 gemzenbosjes. Denk maar aan het knotten van wilgen, snoeihout verzamelen en naar de takkenwal brengen, stormschade opruimen... 
Soep en broodjes om de honger te stillen.

WEEKEND WONING

Elk jaar verblijven we 4 dagen in een vakantiewoning. Het ene jaar is dit op Belgisch grondgebied, nl. in de Ardennen. Het andere jaar verblijven we in het buitenland, bv. in Nederland, Duitsland of Frankrijk. 

De agenda biedt voor elk wat wils, van avontuur tot cultuur, gecombineerd met een laat avon(d)(t)uur.

TENTENKAMP

Het Tentenkamp staat garant voor groepsplezier in Gemzensfeer.

We gaan op zoek naar een unieke locatie ergens in België, middenin de natuur, naast een kabbelend riviertje en onze tentjes rond het kampvuur. Tijdens deze driedaagse gaan we opzoek naar activiteiten in de buurt zoals kayakken, boottocht, wandelen, MTB, kasteelbezoek...

FIETSTOCHT + MTB

Mountainbiken is een goede manier om er even tussenuit te zijn en de natuur op te zoeken. Daarom voorzien we tradiotoneel op 1 mei een tocht van ongeveer 50 km.

Daarnaast organiseren we in de zomer een gezinsfietstocht met afkortingsmogelijkheden, deze bedraagt tussen de 20 à 70 km.

MAGAZINE

In ons magazine VOETSPOOR lees je verhalen van de afgelopen activiteiten. De verslagen die geschreven zijn door onze leden worden aangevuld met sfeerfoto's die aantonen hoe zij deze activiteiten beleefd hebben.

Dit magazine verschijnt 4x per jaar. Neem gerust een kijkje!

In dit overzicht kan je ontdekken waar we de afgelopen 44 jaar zoal op pad geweest zijn.